Ako odstrániť svoj účet LinkedIn

Ak sa rozhodnete zatvoriť svoj účet LinkedIn, svoj profil natrvalo odstránite. Tento proces odstráni všetok prístup k informáciám na webovej stránke.

Môžete sa tiež rozhodnúť zrušiť svoj prémiový účet LinkedIn a zároveň si ponechať základný profil, aby ste si zachovali svoje pripojenia a ďalšie údaje.



  1. Zatvorte svoj účet zo stránky Nastavenia a ochrana osobných údajov

Najjednoduchší spôsob, ako odstrániť svoj účet LinkedIn, je urobiť to prostredníctvom stránky Nastavenia a ochrana osobných údajov. Do tejto oblasti sa dostanete kliknutím na ikonu Ja v hornej časti domovskej stránky. Potom vyberte túto možnosť z rozbaľovacej ponuky.

Keď ste tam, kliknite na sekciu Správa účtu na karte Účet. Potom kliknite na príkaz Zmeniť vedľa možnosti, ktorá vám umožní zatvoriť účet.

LinkedIn vám poskytne rôzne dôvody, prečo odstraňujete svoj prístup. Začiarknite ten, ktorý sa vzťahuje na vašu situáciu, a potom kliknite alebo klepnite na príkaz Ďalej.

Platforma vás požiada o zadanie hesla pre váš účet, aby ste si overili, že ste to vy. Keď tak urobíte, môžete svoj účet natrvalo zrušiť.

  1. Zatvorte svoj účet zo stránky Zatvoriť účet

Ak chcete odstrániť svoj profil LinkedIn, ak sa vám zdá jednoduchšia navigácia týmto smerom, môžete postupovať podľa podobného radu krokov na stránke Zatvoriť účet.

Po dokončení týchto krokov už váš profil nebude na platforme viditeľný. Nebudete mať prístup k žiadnym informáciám alebo spojeniam, ktoré ste pridali do účtu. Hoci vyhľadávacie nástroje môžu stále zobrazovať vaše informácie, informácie už nie sú dostupné na samotnej platforme.

Prídete o všetky svoje odporúčania a odporúčania, a to aj v prípade, že si svoj účet znova otvoríte do 20 dní od jeho odstránenia.

LinkedIn odporúča, aby ste si pred zatvorením účtu stiahli kópiu svojich údajov, aby ste sa uistili, že máte všetko, čo potrebujete.

Môžete tiež požiadať o odstránenie svojich informácií kontaktovaním zákazníckeho servisu prostredníctvom centra pomoci platformy, ale môže trvať až 30 dní, kým dostanete odpoveď. Ak čakáte na úplné odstránenie vašich informácií, môže dokončenie procesu trvať až 12 mesiacov.